Cum se pastreaza mierea?

Pentru a ne bucura de toate proprietățile mierii un timp îndelungat, este bine sa acordam o atenție deosebita condițiilor în care aceasta este depozitată. Astfel:

  • Este de preferat ca mierea de albine să se păstreze în ambalaje curate de sticlă, ceramică sau aluminiu, într-un loc ferit de lumina și la o temperatura optima cuprinsă intre 8 și 12°C, fără a depăși 14°C .
  •  Mierea nu se depozitează în recipiente confecționate din zinc, plumb, cupru sau aliaje ale acestora, întrucât, sub acțiunea acizilor din miere, se formează compuși chimici ce pot conduce la intoxicații severe.
  • Nici recipientele din lemn nu sunt indicate pentru miere, pentru că aceasta ar putea căpăta aroma lemnului din care sunt confecționate.
  • Ambalajele trebuie sa fie ermetic închise, pentru ca aerul sau alte substanțe să nu intre în interior.

 

This entry was posted in De ce miere delicioasa?, Diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>