Prajiturica cu miere si lapte

Fiind o prăjitura mult agreată de copii, m-am gândit să o pregătesc și eu. Rețeta originală am găsit-o pe http://www.madicuisine.ro.

Ce a ieșit? Un deliciu!

Ingrediente:

A. Pentru foi (2 buc):

  • 4 ouă;
  • 100 gr zahar;
  • 20 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 2 linguri cu miere;
  • 2 linguri cu gris;
  • 4 linguri cu faina;
  • 50 gr cacao;
  • o jumătate plic praf de copt;
  • esență de vanilie.

B. Crema:

  • 200 gr brânză dulce;
  • 200 gr smântână;
  • 200  gr frișcă lichidă (în rețeta originală s-a folosit și întăritor de frișcă, dar eu am preferat fac crema fără acest ingredient și nu au fost probleme);
  • 4 linguri de miere;
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Este bine să se prepara mai întâi crema: amestecăm cu un mixer toate ingredientele până obținem o crema fină, pe care o vom pune la frigider pentru a se întări.

Apoi începem sa pregătim compoziția pentru foi.  Începem prin a amesteca gălbenușurile de ou cu zaharul, mierea, esența de vanilie. Apoi adaugăm faina, praful de copt și grisul. La sfârșit se pun cacaua, laptele, uleiul și albusurile de ou bătute spumă, amestecând totul foarte bine, până se încorporează toate ingredientele.

Aceasta compoziție se împarte în două și se pun în tăvile tapetate cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu pentru proximativ15-20 minute.

După ce foile se răcesc, putem să punem între ele crema preparată anterior și lăsăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Poftă bună!

 

This entry was posted in Retete delicioase cu miere and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.