Remediu natural contra durerilor de gât: ghimbir, miere și lămâie

Temperaturile scăzute aduc cu ele și o serie de probleme de sănătate, cum ar fi durerile de gât, tusea, secrețiile nazale abundente, etc . Copii sau adulți, toți ne confruntam  în sezonul rece cu astfel de neplăceri, care trebuie tratate pentru a nu se agrava.

Pe lângă o alimentație bogată în vitamine – A, B, C, D, E și minerale – magneziu, zinc, fier, care să stimuleze sistemul natural de apărare al organismului, putem apela și la remediile preparate în casă.  O astfel  de rețetă eficientă, ieftină, delicioasă și ușor de pregătit contra durerilor de gât are ca ingrediente: o bucată de ghimbir, miere de albine de bună calitate și o lămâie.

Într-un borcan combinăm feliile de lămâie, mierea de albine naturală și ghimbirul feliat. Închideți borcanul și puneți-l în frigider. Acest preparat se păstrează la rece timp 2-3 luni.

Se știe că ghimbirul are o acțiune expectorantă, fiind benefic în tuse, bronșită, iritații ale gâtului, iar, în combinație cu efectele bactericid, antiseptic al lămâiii și cel calmant si cicatrizant al mierii, nu poate aduce decât beneficii organismului.

Numai bine si nu uitati să cereti si sfatul unui medic!

This entry was posted in "Sanatate"... de la albine and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Remediu natural contra durerilor de gât: ghimbir, miere și lămâie

  1. Rachel says:

    Pentru un efect de lifting de lunga durata: 80 de grame de ulei de masline, 45g unt de cacao, 15g cearca de albine, 10g laptisor de matcca, amestecate si incalzite la foc mic, timp de 12 minute. Se adauga 150ml apa si se amesteca pana ce devine o cremca. Dupa ce se raceste crema, depozitata la loc intunecat, se poate aplica pe piele. As opta pentru acest tartament pentru ca sunt adepta tartamentelor naturiste si pentru ca am testat deja ceva asemanator si intra-devar rezultatele sunt remarcabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.