Biscuiti digestivi cu miere

Ingrediente:

  • 100 gr tărâțe de ovăz;
  • 80 gr zahar ( de preferință brun);
  • 50 gr făina de secară ( eu nu am avut și am folosit de grâu);
  • 25 ml ulei de măsline;
  • 40 gr miere de albine;
  • 2 linguri de lapte (pentru varianta de post laptele se poate înlocui cu suc de portocale);
  • mirodenii (scorțișoară, nucșoara măcinată).

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele uscate: tarâțea de ovăz, zaharul, faina de secară (grâu). Apoi adaugăm treptat uleiul, laptele și frământăm până obținem un aluat puțin lipicios.

Din acest aluat modelam biluțe mici, pe care le așezăm, distanțate unele de altele, în tava tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui pahar turtim aceste biluțe (aluatul fiind lipicios, este bine sa ne umezim mâinile cu putina apă).

Așezăm tava în cuptorul încălzit și le lăsăm sa se coacă la foc mic, timp de aproximativ 15 minute. Chiar dacă vi se par moi, atunci când le scoateți din cuptor, după ce se răcesc vor fi numai bune.

Sunt absolut delicioși!

Poftă bună!

This entry was posted in Retete delicioase cu miere and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.