Otetul de mere

“Sticla de oțet de mere si borcanul cu miere ar trebui sa stea zilnic pe masa.” Autorul cuvintelor din titlu, dr. D.C. Jarvis, a studiat ani la rand rolul mierii de albine si a otetului de mere în menținerea sănătății organismului. Mai jos găsiți câteva dintre beneficiile acestor două alimente:

  • În tratamentul reumatismului se consuma 2 lingurițe de oțet de miere și 2 lingurițe de miere amestecate într-un pahar de apa; se bea încet la fiecare masa.
  • Oțetul de mere, luat împreună cu miere în apa, stimulează digestia și înlătură arsurile gastrice, dar și formarea gazelor după mâncare. Se pare ca oțetul de mere are efecte antiinflamatoare, antiseptice și poate împiedica procesele de putrefacție în stomac.
  • Doua lingurițe de oțet de mere consumate împreună cu doua lingurițe de miere, la fiecare masa sau intre mese contribuie mult la tonusul vital.
  • Pentru o îmbunătățire a calității somnului se recomanda ca, într-o ceașcă de miere, sa se amestece 3 lingurițe de oțet de mere. Înainte de culcare se iau 2 lingurițe din acest amestec. După cel mult o ora, cu siguranță, se va instala somnul. De asemeni, dacă v-ați trezit în toiul nopții și nu puteți sa mai adormiți luați din nou 2 lingurițe și problema somnului se va rezolva.
  • Consumând în cursul dimineții amestecul dintre oțet, miere și apa poate fi o băutură învioratoare. Ea reduce mecanismul nervos, endocrin și chimic al organismului la normal, subțiază sângele și scade tensiunea arteriala.
  • Pentru a combate varicoza, se vor masa picioarele de jos în sus cu oțet de mere dimineața și seara, în fiecare zi, timp de doua luni. În timpul acestui tratament, se va bea de două ori pe zi un pahar de apă cu două lingurile de oțet de mere.

Numai bine vă doresc!

This entry was posted in "Sanatate"... de la albine and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.