Placintă cu mere si miere

Aveam prin casă câteva mere nu prea aspectuoase. Si cum nu prea se înghesuiau ai mei sa le mănânce,  am început sa răsfoiesc caietul mamei în căutarea unei rețete pentru plăcintă cu mere. A ieșit un deliciu! Iată rețeta!

Ingrediente:

  A. pentru aluat: 

  • 300 g faină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță coaja de lămâie
  • 50g zahăr
  • 50 g miere topită
  • 1 ou întreg + 1 gălbenuș
  • 150 g unt

B. pentru umplutura:

  • aprox. 1,2 kg mere
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 80 g miere
  • 1 linguriță praf de scorțișoară
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 100g miez de nucă măcinată
  • 100 g stafide

Mod de preparare:

Mai întâi frământam ingredientele pentru aluat și formăm o sferă, pe care o înfășurăm într-o folie de plastic . Il dăm la rece pentru 30 de minute, timp în care pregătim umplutura: curățăm merele, le tăiem felii (fără sâmburi). Adăugăm mierea, sucul de lămâie, scorțișoară, budinca de vanilie, nucile măcinate și stafidele. Le amestecăm bine.

Scoatem aluatul din frigider și-l împărțim în două astfel: 2/3 din aluat se întinde și se va pune tava tapetată cu hârtie de copt; se înțeapă cu o furculiță. Deasupra acestei foi se toarnă umplutura cu măr. La sfârșit, peste umplutură, se pune o foaie din restul de aluat întins pe o hârtie de copt (pentru a se aplica mai ușor).  Si aceasta se înțeapă cu o furculiță.

Coacem această plăcintă aprox. 40 de minute.

Trebuie să o lăsăm să se răcească bine în tavă  înainte de a o tăia, pentru că altfel se va împrăștia tot mărul.

Sigur o să vă placă!

Poftă bună!

 

This entry was posted in Retete delicioase cu miere and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.