Mierea – un antibiotic natural

Se stie că mierea naturală conține, pe lângă minerale, vitamine, zaharuri, și o serie de substanțe antibiotice.  Puterea antibiotică a mierii se datorește unei substanțe numită inhibina mierii. Aceasta, deși este parțial sensibilă la căldură și lumină, are o putere de acțiune importantă.

Mierea oprește înmulțirea anumitor bacterii, cum ar fi microbul difteriei, tifosului etc, sau chiar le omoară complet.

De asemeni, cercetătorii canadieni de la Universitatea din Ottawa au descoperit că mierea poate distruge bacteriile care produc sinuzita, fiind chiar mai eficientă decat antibioticele.

Un real succes a avut si utilizarea mierii in tratarea infectiilor cu virusi, cum ar fi streptococul auriu si E.coli.

Puterea de acțiune antibacteriană diferă de la un soi la altul: s-a stabilit ca mierea obținută în zona montană prezintă o acțiune bactericidă mult mai puternică decât aceea recoltată în zona de câmpie.

Dintre toate sortimente de miere cunoscute in România, cea mai mare putere antibiotică se pare ca o are mierea de mană din zona coniferilor.

Numai bine!

 

Referinte: dr.ing.I Carnu –  “Mierea de mana”,Ed. Apimondia, Bucuresti, 1971

 

 

This entry was posted in Diverse and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.