Astăzi am făcut brioșe după o rețetă pe care am găsit-o acum ceva vreme pe un site culinar (rețeta originala aici).
Este delicioasă!!!
Ingrediente:
- 2 cutii a câte 200 gr iaurt;
- 4 ouă;
- o cutie de zahăr (autoarea acestei rețete a folosit cutia de iaurt drept unitate de măsură pentru ingrediente, ceea ce am făcut și eu);
- o cutie de ulei;
- 4 cutii de făină;
- 1 plic praf de copt;
- 2 linguri de miere.
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenușul de ou cu zahărul. Se adaugă apoi, pe rand, iaurtul, uleiul (puțin cate puțin) și mierea ușor încălzită.
Separat, se bat albusurile spumă. Se răstoarnă peste compoziția obținută anterior, amestecând bine până se omogenizează.
La sfârșit, se adaugă faina și praful de copt, amestecând în continuu.
Răsturnăm compoziția în formele de brioșe, pe care le punem la cuptor pentru cca 20-25 minute, la foc mic.
Poftă bună!
Ce bine arata!
Multumesc frumos! Si gustul este pe masura…