Macese conservate in miere

Bogate în vitamina C, provitamina A, complexul de vitamine B, dar și în celuloză, măceșele sunt recomandate mai ales la copii, vârstnici, persoanelor anemice sau celor  bolnave de tuberculoza, etc. Consumul lor este benefic în mod deosebit în sezonul rece, când organismul are nevoie de mai multe vitamine pentru îndeplinirea funcțiilor lor normale.

Este bine ca fructele sa fie recoltate manual, în lunile august-octombrie, înainte de căderea brumei, deoarece fructele brumate se înmoaie și pierd o parte din vitamina C. Uscarea lor trebuie sa se facă la într-un loc umbros, în straturi subțiri. În general se preferă scoaterea semințelor și uscarea separată a acestora. Din 2 kg fructe proaspete se obține 1 kg fructe uscate.

Conservarea acestor fructe este practicata de foarte multă vreme pentru beneficiile lor. Iar, dacă alegem sa le păstram în miere, vitaminele conținute în ele nu sunt deloc alterate.

Avem nevoie de 500 g de măceșe proaspete care trebuie spălate foarte bine și apoi curățate. Trebuie scoase atât semințele, cat și puful din interior. După ce se termina pregătirea fructelor, turnam deasupra acestora 2 kg de miere de salcâm.

Perioada de conservare este de șase săptămâni, timp în care borcanul trebuie ținut într-un loc întunecos și nu trebuie mișcat din loc. După acest interval, se scot fructele cu o paletă și se pun într-un alt borcan curat și uscat. Turnați apoi mierea rămasă peste ele și mai lăsați încă două săptămâni într-un loc uscat și răcoros.

Si, dacă tot am vorbit de valoarea nutrienta  și terapeutica pe care o oferă fructele de măceșe,  m-am gândit ca trebuie amintita și rețeta obținută prin combinația dintre o parte de miere și două părți de măceșe (crude sau uscate și pulverizate) care are un foarte bun efect  în eliminarea  viermilor intestinali (oxiuri, ascaroizi, giardia și tenia). Se consumă înainte de mese, pe stomacul gol, câte 2-3 lingurițe pe zi.

Sursa: http://www.ecolife.ro

This entry was posted in "Sanatate"... de la albine and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.